Türgi valimistavade eripära tõttu ei tähenda 99% avatud valimiskastidest tingimata sama, mis 99% loetud häältest, ent enamiku vaatlejate sõnul paistab tulemus põhiosas olevat selge. Uus valimisvoor toimuks 28. mail.

Avavoorus võitmiseks oleks vaja läinud üle 50% häältest. President Reccep Tayyip Erdoğan kogus viimastel andmetel 49,4% häältest ja tema vastane Kemal Kılıçdaroğlu 44,9% häältest, vahendab valimiskomisjon. Lugemata on siiski üle kümnendiku välismaalt tulevatest häältest.

Mõlemad kandidaadid signaliseerisid pühapäeva hilisõhtul, et aktsepteerivad tulemust ja teises voorus kandideerimist. Esialgsetel andmetel läks Erdoğanil ja tema liitlasparteil MHP hästi ka parlamendivalimistel, kus neil õnnestub enamus säilitada. Kılıçdaroğlu jaoks oli tulemus oodatust kehvem, ehkki kandidaat nimetas olukorda lootusrikkaks. „Vaatamata kõigile laimukampaaniatele ja solvangutele ei saanud Erdoğan seda tulemust, mida ootas,“ väitis Kılıçdaroğlu. „Keegi ei peaks arvama, et asi on otsustatud. Kui rahvas tahab teist vooru, siis rõõmuga. Võidame kindlasti teises voorus.“

Erdoğan ütles esmaspäeva õhtul, et parlamendis on tema võimuliit saavutanud enamuse ja seega pole kahtlust, et rahvas toetab kas esimeses või teises valimisvoorus ka presidendi jätkamist. „Võitja on selgelt olnud meie riik,“ ütles Erdoğan toetajatele.

Kolmas kandidaat, marurahvuslane Sinan Oğan kogus viimastel andmetel üle 5,1% häältest, mille edasine jagunemine peaks otsustama teise vooru tulemuse. Oğan keeldus esialgu ütlemast, kumma kandidaadi poolt ta hääletada soovitab.