Ka kaks korda varem presidendiks kandideerinud ja 2018. aastal Recep Tayyip Erdoğanile kaotanud İnce loobus vaid paar päeva enne Türgi viimase ajaloo tähtsamaid valimisi, vahendab Guardian.

„Ma pakkusin Türgile kolmandat võimalust, kolmandat teed. Me ei suutnud selle teega edu saavutada,“ ütles İnce.

Endine koolidirektor ja vabariikliku rahvapartei (CHP) pikaaegne liige ütles, et internetis ringlev seksivideo on süvavõltsing, milles on kasutatud ühelt Iisraeli pornosaidilt võetud videot.

Küsitlused näitavad, et valimised tulevad tasavägised. Esimeses voorus võitmiseks tuleb koguda vähemalt 51% häältest. Kui keegi seda ei suuda, järgneb kahe nädala pärast teine voor.

Kandidaate jäi seega alles kolm: senine riigipea Erdoğan, CHP esimees Kılıçdaroğlu ja Võiduparteid esindav marurahvuslane Sinan Oğan.

İncel oli väike populaarsuse tõusuperiood, mis tipnes kümnel protsendil, aga viimasel ajal langes ta umbes kahe protsendi peale. Kuigi võiduvõimalusi tal ei olnud, oleks ta ilmselt ikkagi võtnud nii palju hääli, et keegi ei suudaks valimisi esimeses voorus võita.

„Kallid Vene sõbrad,“ kirjutas Kılıçdaroğlu eile Twitteris. „Te olete nende montaažide, vandenõude, süvavõltsingute ja salvestuste taga, mis selles riigis eile paljastati. Kui te tahate pärast 15. maid meie sõprust, siis käed eemale Türgi riigist. Me pooldame endiselt koostööd ja sõprust.“