Khan esitas parajasti Islamabadi kohtus biomeetrilisi andmeid, kui võitlejad akna lõhkusid ja teda vangistama tungisid. Pärast kinnivõtmist pandi ta sõjaväeautosse ja viidi minema.

Tema kaaslase salvestatud videost on näha, et enne arreteerimist rüüstasid sõdurid kohtu ruume ja päikeseprillides Khan vaatas seda rahulikult pealt.

Kohtudokumentide järgi arreteeriti Khan Pakistani korruptsioonitõrjebüroo esitatud süüdistuste alusel.

Pärast arreteerimist salvestatud Youtube’i videos ütles Khan, et talle esitati valesüüdistus.

„Selleks ajaks, kui mu sõnad teieni jõuavad, olen valesüüdistuste alusel kinni peetud, Pakistani konstitutsioon, mis annab meile õigused ja demokraatia, on maha maetud. Võib-olla ei saa ma enam võimalust teiega rääkida,“ sõnas Khan videos.

Khan väitis, et on alati seadust järginud ja et ta arreteeritakse poliitilise tegevuse takistamiseks. Ühtlasi kutsus ta inimesi üles oma õiguste ja vabaduse eest üles tõusma ja protestima.

Pärast Khani teisipäevast minema viimist on inimesed hakanud meelt avaldama, tänavail marsitakse, karjutakse ja süüdatakse lõkkeid.

72-aastane Khan tagandati eelmisel aastal ametist parlamendi umbusaldushääletusega ja on sellest ajast juhtinud praeguse peaministri Shahbaz Sharifi valitsuse vastast kampaaniat. Oma tagandamise põhjuseks nimetas ta valitsuse kokkumängu sõjaväega.

Khani kohta on algatatud hulk kohtuasju ja koostatud mitu vahistamismäärust. See ei meeldi Khani toetajatele. Märtsis toimus Khani kodukohas kokkupõrge tema töötajate ja politseinike vahel, kes tahtsid Khani kohtusse mitteilmumise pärast arreteerida.

Endine peaminister on süüdistanud politseid arreteerimiskatsetes, mille tegelik eesmärk on ta enne oktoobrikuiseid valimisi konkurentsist kõrvaldada.

„Valitsus kardab väga, et kui ma võimule tulen, võtan nad vastutusele,“ ütles Khan märtsis.

Jaga
Kommentaarid