„Ürituste käigus õigustas Vene Föderatsiooni president Vladimir Putin, kes on rahvusvahelise kohtu poolt tagaotsitav sõjakuritegude toimepanemise eest, ukrainlaste tapmist, ukraina linnade ja külade hävitamist, ukraina laste röövimist ja Ukraina vallutatud territooriumide elanike vastaseid repressioone. Ööl enne seda kogunemist lasi Vene Föderatsioon Ukraina pihta 25 tiibraketti, sealhulgas 15 Kiievi pihta, et põhjustada veel rohkem surmi ja tekitada veel rohkem purustusi Ukraina maal,“ öeldakse Ukraina välisministeeriumi avalduses.

Paraadil demonstreeriti Vene sõjatehnikat, mis osaleb juba kümnendat aastat järjest Venemaa provotseerimata agressioonis Ukraina vastu.

„Peame nimetatud välisriikide liidrite osalemist avalikul üritusel sõjakurjategija kõrval, kes eputab sõja vallapäästmisega Euroopas ulatuses, mis on tundmatu alates Teisest maailmasõjast, amoraalseks ja ebasõbralikuks sammuks Ukraina suhtes ning halvustuse ülesnäitamiseks Ukraina rahva suhtes, kes võitleb oma ellujäämise ja vabaduse eest,“ öeldakse avalduses.

Jaga
Kommentaarid