Laupäeval, 6. mail peetud Teeme Ära talgupäev kulges viperusteta ja läks hästi korda kõikjal üle Eesti. Talgupäeva raames toimus 1222 talgut, millest võttis osa vähemalt 33 453 talgulist. Talgutöid tehti väga erinevaid, muuhulgas koristati ühiselt 242 kortermaja keldrit, korrastati 205 sauna ning muudeti elurikkamaks 151 kooli ümbrus.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Henrik Raave ütles, et üle-eestiline talgupäev õnnestus väga hästi.

„Talgupäeva staapi kogunes päeva jooksul tohutu hulk toredaid infokilde, ülevoolavaid emotsioone ja ägedaid talguleide väga eriilmelistelt talgutelt igast Eestimaa nurgast. Ma ei ole kunagi varem kogenud sellist positiivsuse lainet üle Eesti, nagu me kogesime täna talgustaabis,“ rääkis Raave. „Talgupäevas on tõepoolest võimas kogukondasid ühendav ja loov jõud. Paljud talguseltskonnad on osalenud juba 16 korda ehk kõigil Teeme Ära egiidi all toimunud kevadistel talgutel. Inimeste kaasalöömise ja ühise panustamise õhin väljendus taas tuhandetes hoolivates talgutegudes – ja tänutunnet selle kõige väljendamiseks on raske sõnadesse panna! Ühine talgupäev on saanud Eesti ühiskonna lahutamatuks osaks, milleta kümned tuhanded Eestimaa inimesed ei kujutaks oma maikuu esimest laupäeva enam ette.“

Tänavusel talgukevadel oli kolm üleskutset: teeme keldrid korda ja seame need valmis varjumiskohtadeks; teeme saunad korda; teeme koolide ümbruse ja noortepeo elurikkamaks.