Täna varahommikul hukkus Haapsalus korteripõlengus kaks inimest. Põles neljakordse maja kolmanda korruse nurgal asuv korter.

Keskpäeval korteri hoovi poole avanevad aknad on juba suletud, kuid akende ääred on tahmased. Samuti on näha, et akende ees rippuvad kardinad on tahmased ja võrreldes naaberkorterite kardinatega palju tuhmimad. Ka trepikojas on korteri uksel näha põlemisjälgi.

Uks oli kustutustöödeks lahti löödud, ent hiljem taas kinni pandud. Nii sama korruse kui ka ülemiste ja alumiste korterite ustel ja trepikojas ega ka maja fassaadil ei ole märke põlemisest. Naabrid on ilmselt õhutamiseks avanud oma aknad, kuid üldiselt kulgeb Haapsalus põlenud korteri ümbruses elu tavapäraselt.

Päästjad jõudsid sündmuspaigale kell 7.46, murdsid ukse maha ja leidsid põlevast suitsu täis korterist ühe hukkunu ning tõid välja ühe kannatanu, keda kiirabi püüdis elustada, kuid kahjuks see tulemusi ei andnud. Mõlemad hukkunud olid meesterahvad.

Kell 7.58 oli tulekahju lokaliseeritud. Tulekahju kustutamise tulemusel said kortermaja alumised korterid tugevaid veekahjustusi.

Esialgsetel andmetel võis tulekahju tekkepõhjuseks olla hooletu suitsetamine. Korteris puudus suitsuandur. Samuti ei tuvastatud suitsuandurit sama hoone neljas korteris, mida tulekahjuga seotult kontrolliti.

Sel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud 19 inimest. Läbiv probleem on traagiliste õnnetuste puhul sageli hooletu suitsetamine, samuti elupäästva suitsuanduri puudumine või selle mittetöökorras olek. Päästeamet juhib tähelepanu, et töökorras suitsuandur aitab tulekahjust märku anda veel tema varajases etapis, hoides sellega ära kurvad tagajärjed.