Kohut oodanud Adnan leiti teadvusetuna oma kongist ja viidi haiglasse, kus ta pärast elustamispüüdeid surnuks tunnistati, teatas Iisraeli vanglateenistus. Enne seda oli ta meditsiiniabist keeldunud, vahendab Reuters.

Adnan oli alates 2011. aastast korraldanud vähemalt kolm näljastreiki enese süüdistust esitamata vangistamise vastu Iisraeli poolt. Seda taktikat on kasutanud ka teised palestiina vangid, mõnikord massiliselt, aga viimane näljastreikija suri 1992. aastal.

Adnani advokaat süüdistas Iisraeli meditsiinilises hoolimatuses.

„Me nõudsime, et ta viidaks tsiviilhaiglasse, kus teda saaks korralikult jälgida. Kahjuks võeti see nõudmine Iisraeli vanglavõimude poolt vastu järeleandmatuse ja keeldumisega,“ teatas advokaat Jamil al-Khatib.

45-aastane Adnan oli pärit Jordani jõe läänekaldalt Jeninist.

„Meie võitlus jätkub ja vaenlane mõistab taaskord, et tema kuriteod ei möödu vastuseta,“ teatas Islami Džihaad, mille eesmärk on Iisraeli hävitamine.

Gaza sektorist lasti Iisraeli kolm raketti, mis kukkusid lagedale väljale, aga tekitasid õhuhäire.

Iisrael teatas, et jätab ära sõjaväeõppuse, mis oli Gaza sektoris plaanis.

Palestiina vangide liidu teatel oli Adnan Iisraelis vahistatud 12 korda ning veetis vanglas umbes kaheksa aastat, enamasti „administratiivarestis“, mis tähendab, et ilma süüdistust esitamata.

Seekord oli Adnanile esitatud süüdistus sidemetes ebaseadusliku organisatsiooniga ja vägivalla õhutamises.