President Alar Karis ja Sirje Karis tervitavad riigivisiidile saabuvat Rootsi kuningapaari kell 10.30 Vabaduse väljakul, kus Rootsi kuningas asetab pärja vabadussõja võidusamba jalamile. Tseremoonial kõlavad Eesti ja Rootsi hümn, üles on rivistatud auvahtkond.

Seejärel sõidavad presidendipaar ja külalised Kadriorgu, kus tehakse lippude ees ühisfoto ning sissekanne külalisraamatusse. Kuningapaar istutab Kadrioru parki tamme, 1929. aastal tegi sama Rootsi kuningas Gustav V ning 2018. aastal istutasid tamme kroonprintsess Victoria ja prints Daniel.

Lisaks kohtub kuningapaar ka riigikogu esimehe Lauri Hussari ja peaminister Kaja Kallasega.

Pärastlõunal toimub Niguliste kirikus Rootsi kuninga ja kuninganna auks muusikalise kingitusena pidulik kontsert. Kõlab Eduard Tubina, Arvo Pärdi, Erkki-Sven Tüüri, Tõnu Kõrvitsa, Cyrillus Kreegi ja teiste eesti heliloojate looming. Kontserdil astuvad üles Hans Christian Aavik, Vox Clamantis, DuObsolute, ERSO kammerkoosseis, VHK keelpilliorkester ning dirigendid Jaan-Eik Tulve, Kaspar Mänd ja Rasmus Puur.

Niguliste muuseumis tutvuvad Rootsi kuningas ja kuninganna koos president Karise ja Sirje Karisega näitusega „Michel Sittow Põhjas? Altariretaablid kahekõnes“, mis on Eesti Kunstimuuseumi ja Hälsinglandi muuseumi ühine uurimisprojekt ja keskendub kahele hiliskeskaegsele altariretaablile, Tallinna Kannatusaltarile ja Bollnäsi Püha Hõimkonna altariretaablile Rootsis.

Samuti külastavad Rootsi kuningas ja kuninganna koos Eesti presidendipaariga kommunismiohvrite memoriaali Maarjamäel ning süütavad seal mälestusküünlad. Visiidi esimese päeva õhtul annavad president Alar Karis ja Sirje Karis Rootsi kuningapaari auks riigiõhtusöögi Viimsi Artiumis.

Riigivisiidi keskmes on julgeoleku- ja kaitsekoostöö tugevdamine, majandussidemete tihendamine, rohe- ja digipöörde võimalused ning koostöö hariduses, teaduses ja innovatsioonis.