„Varajastel hommikuminutitel sai politsei väljakutse, et kaks noort on saanud Aruküla staadionil kannatada. Toimunud oli rünnak noaga. Üks kannatanu, kes oli 19-aastane noormees, hukkus kahjuks sündmuspaigal. Sündmuskohalt lahkus kahtlustatav, kelle esimene politseipatrull pidas kinni mõned tänavad eemal,“ kirjeldas Allak Delfile öiseid sündmusi.

17-aastane neiu, kes langes samuti pussitaja ohvriks, toimetati öösel sündmuspaigalt haiglasse. „Tema on praeguseks hetkeks saanud kodusele ravile,“ lausus operatiivjuht.

Rünnakus kahtlustatava motiive ei saanud Allak veel kommenteerida. „Menetlus on algusjärgus. Kogu see sündmuste käik, mis ja kuidas seal staadionil toimus, selgub kriminaalmenetluse käigus,“ märkis ta.

Operatiivjuhi kinnitusel kehtivaid kriminaalkaristusi 18-aastasel kahtlustataval ei ole. „On väiksemad kokkupuuted, mis ei oma praeguse sündmuse valguses tähtsust,“ tõdes Allak.

Ta lisas, et prokuratuur taotleb isiku vahi alla võtmist.

„Hetkel saame öelda, et kahtlustatav, kes on kinni peetud, oli tarbinud alkoholi,“ ütles Allak.

Tragöödia Aruküla staadionil

Harjumaal Aruküla alevikus asuval koolistaadionil tapeti täna öösel 19-aastane noormees. Veretöös kahtlustatavana pidas politsei kinni 18-aastase noormehe.

Täna südaöösel kell 00.14 anti häirekeskusele teada teadvuseta noormehest ja vigastatud neiust Aruküla kooli staadionil.

Sündmuskohale jõudnud meedikud tuvastasid 19-aastase noormehe surma. 17-aastase tütarlapse viis kiirabi haiglasse ja tema elu ohus ei ole.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Madis Allaku sõnul vigastati esialgsetel andmetel 19-aastast noormeest ja 17-aastat neiut noaga.

„Esmase info kohaselt viibis koolistaadionil viis noorukit, kes olid omavahel tuttavad. Politseipatrulli kohale jõudes oli staadionil neli noort – üks raskelt vigastatud noormees ja üks vigastatud neiu ning kaks noormeest, kes proovisid raskelt viga saanud noormehele ise kuni meedikute saabumiseni esmaabi anda. Paraku olid noormehe vigastused sedavõrd tõsised, et ta suri sündmuskohal,“ ütles Allak.

Sama seltskonnaga koos olnud viienda nooruki, noormehe ja neiu vigastamises kahtlustatava 18-aastase noormehe, leidis koerapatrull kell 00.32 staadionist paar tänavat kaugemalt.

„Noormees oli joobes ega allunud politsei korraldustele ning tema kinnipidamiseks tuli kasutada sundi,“ sõnas Allak.

18-aastane noormees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning juhtunu üksikasjad selgitab alustatud kriminaalmenetlus.

Alustatud menetlust viib läbi Põhja prefektuur ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Jaga
Kommentaarid