Võtsime näidiseksemplariks ühe kasutatud autode müügisaidil kaubeldava 1992. aasta Audi. „Vajab kindlasti natuke hoolt ja ülevaatamist... kuid sõita saab,“ on tema kohta märgitud. Hinnaks 690€.

„Tahaks seda millegi säästlikuma vastu vahetada,“ pöördusime erinevate kasutatud autode müügiga tegelevate ettevõtete poole. „Millised võimalused meil sarnases hinnaklassis on?“ Vastuseid sellele näed artikli päises asuvast videost!

Eksperimendiks andis ainest värske rahandusminister Mart Võrklaev (Reformierakond), kes andis „Esimese stuudio“ parlamendierakondade maksudebatis paljude inimeste reaalsusega mitte kooskõlla mineva vastuse. „Üks 1992. aasta Audi omanik palus küsida, kust [säästlikuma auto soetamiseks] see raha võetakse?“ küsis saatejuht Andres Kuusk.

„Võib-olla see on [juba] säästlik, me ei tea seda. Ma arvan, et selle raha eest, mis maksab see Audi, saab täpselt samasuguse säästlikuma auto osta, mille automaks on madal, mis võtab vähem kütust. Sa ei pea ostma uut autot selleks, et see oleks säästlik. Sa saad osta ka vanema auto, mis on säästlikum, kui võimsa mootoriga vana auto ja see on nii ostuhinnas odavam kui ka ülalpidamises odavam.

Milline automaks täpselt tuleb?

Automaks hakkab kehtima tuleva aasta 1. juulist. Seni on veel ebaselge, milliseks täpselt automaks kujuneb, kuid eeldatavasti hakkab seal mingit rolli mängima auto saastavus. Sellest andis aimdust ka transpordiametis valminud sõidukimaksude memo, millest kirjutas täna ERR.

„Ettepanek oleks luua Eestis esmase mootorsõiduki registreerimise maks uutele ja kasutatud sõiduautodele CO2-heitega üle 120 g/km ja kuni 3,5-tonnistele kaubikutele heitega üle 180 g/km, keskmise maksumääraga umbes 1800–2000 eurot sõiduki kohta,“ seisab memos.

Loe lähemalt siit.