FSB teatas, et kõik Nõukogude vastuluure vahistatud Hitleri lähikondlased viidi Moskvasse NKVD vanglasse, vahendab Interfax.

„Nende hulgas oli ka füüreri isiklik adjutant, SS-Sturmbannführer Otto Günsche. Sisevanglas paigutati Günsche ühte kongi miinipildujarügemendi endise komandöri, ooberst Arthur Schwarziga, kes langes 1943. aasta jaanuaris vangi. Günsche rääkis oma kongikaaslasele sündmustest, mis toimusid Kolmanda Reichi olemasolu viimastel päevadel punkris,“ öeldakse teates.

Väidetavate Schwarzi ütlustega dokumentides, mille FSB oma veebilehel avaldas, öeldakse, et „Hitler oli viimasel hetkel enne surma (...) hirmunud võimaluse ees sattuda ootamatult venelaste kätte“.

Dokumendis kinnitatakse, et Hitleri ja tema naise Eva Brauni surnukehad viidi pärast nende enesetappu 1945. aasta 30. aprillil punkrist välja hoovi, kus need valati bensiiniga üle ja süüdati.

„Günsche nägi Hitleri naise nägu. Hitleri nägu ta ei näinud, sest see oli tekiga kaetud, aga tema jalad ulatusid kanderaamilt välja ja Günsche tundis eksimatult ära Hitleri saapad, sokid ja püksid,“ öeldakse dokumendis.