Pärast kaheksat kuud kaotab Ukraina pidevalt vähehaaval territooriumi ja võitlus koondub väikesele alale linna lääneosas, vahendab Washington Post.

Venelased ründavad põhjast, idast ja lõunast. Kiiev jääb kindlaks võitluse jätkamisele nii pikalt kui võimalik, lootes vaenlast enne oodatavat suurt vastupealetungi kurnata.

Venemaa on hakanud edasiliikumise kiirendamiseks hävitama terveid kortermaju, mida ukrainlased kasutavad kaitsepositsioonidena. Enne sõda umbes 70 000 elanikuga linn on mitmes kohas maatasa tehtud.

„Nad lasevad lihtsalt üheksakorruselisi maju õhku,“ ütles 35-aastane Ukraina nooremseersant sõjanimega Bandit.

Venemaa edasiliikumine on pannud surve alla ka Ukraina varustusteed. Venemaa väitis eelmisel reedel, et on mõnisada meetrit ühest teest oma kontrolli alla võtnud, aga Ukraina teatas, et suudab endiselt sõdureid ja varustust sisse ja välja vedada.

Rindejoon läänes jookseb peamisest raudteejaamast lõunas. Viimast on Ukraina kasutanud kõrgendikuna. Venelased on aga loodes ja edelas raudtee ületanud.

Venemaa pealetungi Bahmutis on suuresti vedanud erasõjafirma Wagner ning selle juht Jevgeni Prigožin on korduvalt väitnud, et Bahmutit ollakse iga hetk vallutamas. On avaldatud videod lipu heiskamisest Suure Isamaasõja monumendile ja linnaadministratsiooni hoonele.

Pärast viimase video avaldamist varem sel kuul on Vene väed edasi liikunud veidi üle kilomeetri.

Jaga
Kommentaarid