„Venemaa olemasolu jaoks kõige suurema riigina planeedil on tuumarelval muutumatu tähendus. Tuumarelva endasse võib erinevalt suhtuda ja relvadesse üldiselt, aga sellest hoolimata mõistame me, et tänapäeva maailmas on tuumarelval meie riigi jaoks riiki koos hoidva klambri tähendus,“ lausus Medvedev TASS-i vahendusel.

Medvedevi sõnul puudutab see ka teisi riike, mistõttu nad püüdlevad tuumarelva omandamise poole.

Venemaa võib esimesena tuumarelva kasutada, kui tema vastu toimub agressioon, mis ähvardab riigi olemasolu, teatas Medvedev.

„Te ütlesite, et Venemaa ei kasuta kunagi tuumarelva esimesena, aga see ei ole päris nii,“ ütles Medvedev ühe kohtumisel osalenu sõnu kommenteerides. Medvedev tsiteeris üht Venemaa tuumadoktriini punkti. „Seal on otse öeldud, et tuumarelva võidakse kasutada sel juhul, kui Vene Föderatsiooni vastu pannakse toime agressioon teist liiki relvi kasutades, mis ähvardavad riigi olemasolu. See on sisuliselt tuumarelva kasutamine vastuseks sellisele tegevusele. Ja meie potentsiaalsed vastased ei peaks seda alahindama.“

Medvedevi sõnul ei maksa jutud sellest, et Venemaa ei kasuta kunagi tuumarelva või vastupidi, ainult hirmutab kõiki relvadega, midagi.

„Lääne analüütikud ja lääne väejuhatus, sõjaline ja poliitiline juhtkond peavad lihtsalt hindama meie reegleid ja meie kavatsusi,“ ütles Medvedev.