Täna kogunes Võru linnas „esimene võrokeste kongress“, mille delegaatide sooviks on lisaks eestlaseks olemisele määratleda ennast esmakordselt ka kohaliku põlisrahvana, võrokestena. Kongressi järel toimus „Nursipalu kett 2.0“ ehk inimkett Tamula rannapromenaadil ning meeleavaldus-kontsert Nurispalu jüriöö Roosisaarel.

Kreutzwaldi pargis koguneti kell 17, seismaks ühiselt võrokeste põliste väärtuste eest – korraldajate sõnutsi on nendeks väärtusteks loodus, kodu, maalähedane elukeskkond, vaikus ja rahu, mets, suitsusaun (UNESCO kultuuripärandi nimekirjas), puhas pinnavesi ning õhk jne.

Kell 18 algas Võrus Roosisaarel suur kontsert-meeleavaldus, kus esinevad armastatud muusikud rahvalaulikutest poplauljateni - motiiviks on soov oma loominguga Võrumaa kestvust toetada.

„Laval on esindatud erinevad põlvkonnad muusikuid, kellele Võrumaa ja siinne kultuuriruum korda läheb. Laule jätkub poole ööni. Kindlasti saab laupäeval kõlama ka õige mitu uut lugu,“ lubas kontserdi algataja Mari Kalkun enne üritust.

Kontserdi lõpetab suur jüriöö tuli, mis süüdatakse Paide vallimäelt toodud leegiga.