„Me kirjutame, et väljendada muret USA reageeringu pärast Ukrainale. Üle aasta tagasi alustas Venemaa sissetungi, mis tegi lõpu aastakümneid kestnud rahule Euroopas. Me oleme sügavalt mures, et USA Ukraina sõjapingutusele antava abi trajektoor ähvardab edasise eskalatsiooniga ja sellel puudub väga vajalik strateegiline selgus,“ vahendas kirja sisu The Hill.

Rahvaesindajad märkisid oma kirjas ära riskid, mis seonduvad Ukraina varustamisega abi ja relvadega, ning teatasid, et jätkuv panustamine võib eskaleerida konflikti kahe riigi vahel ja tekitada varisõja Venemaaga.

„Praegune sanktsioonide ja venitatud abiandmise strateegia ainult pikendab konflikti, mis viib eskalatsiooni ja veelgi enama vägivallani,“ kirjutasid vabariiklased, lisades, et USA peab keskenduma enda sõjaväele ja majanduslikele ressurssidele, mitte suunama olulisi ressursse võõrasse konflikti.

„Meie rahvuslik ja majanduslik julgeolek nõuavad alternatiivi. Piiramatu USA abi Ukrainale peab lõppema ja me oleme kindlalt vastu kõigile tulevastele abipakettidele, kui need ei ole seotud selge diplomaatilise strateegiaga, mis on mõeldud selle sõja kiireks lõpetamiseks.“

Rahvaesindajate sõnul peab Biden prioriteediks seadma rohkem diplomaatilisi jõupingutusi rahukokkuleppe saavutamiseks Venemaa ja Ukraina vahel.

„On olemas asjakohaseid viise, kuidas USA saab Ukraina rahvast toetada, aga piiramatud relvatarned lõputu sõja toetuseks ei ole nende hulgas. Meie rahvuslikke huve ja Ukraina rahva omi teenib kõige paremini läbirääkimiste algatamine, mida on hädasti vaja selle konflikti lõpule viimiseks,“ öeldakse kirjas. „Me kutsume teid tungivalt seisma läbirääkimiste abil saavutatud rahu eest kahe poole vahel, mis viib selle kohutava konflikti lõpule.“

Kirja on allkirjastanud 19 vabariiklast, kelle hulgas on kõige äärmuslikumad vandenõuteoreetikud nagu Marjorie Taylor Greene.