Vodă teatas, et Moldova peaminister Dorin Recean nõudis, et Venemaa saatkonna töötajatel keelataks sisenemine Chișinău lennujaama, vahendab kohalik uudisteportaal NewsMaker.

„Peaministri avaldus kahelt Vene Föderatsiooni saatkonna töötajalt akrediteeringu äravõtmise kohta on seotud nende sobimatu käitumisega Tatarstani juhi riiki sisenemise keelamise pärast. Peaminister märkis, et välismaa ametnike ebakohane käitumine meie võimude suhtes on lubamatu. Venemaa saatkonna nendelt töötajatelt võetakse ära Chișinău lennujaama sisenemiskaardid,“ ütles Vodă.

Lisaks sellele ütles Vodă, et Receani sõnul on vaja uurida võimalust kuulutada üks Venemaa saatkonna töötaja persona non grata’ks.

„Välis- ja Euroopa integratsiooni ministeerium kutsub täna välja Venemaa suursaadiku, et teavitada teda langetatud otsusest ja juhtida veel kord tema tähelepanu sellise käitumise lubamatusele meie võimude suhtes,“ ütles Vodă.

17. aprillil teatas Venemaa Tatarstani vabariigi juht Rustam Minnihhanov, et teda ei lastud Moldovasse. Video, milles ta ta räägib, et teda ei lastud Moldovasse ja tunnistati ebasoovitavaks isikuks, avaldas Vene propagandakanal RT.

Seda intsidenti kommenteeris Moldova piiripolitsei: „Kandidaadi toetamine regionaalvalimistel meie riigis ei ole piisav alus [Moldovasse sisenemiseks] ja võimud palusid varem Vene ametnikel hoiduda sekkumisest riigi siseasjadesse.“