Peskovil paluti kommenteerida oletusi, et Putini visiit toimus mitu päeva varem, kui videot sellest Vene televisioonis näidati, vahendab Interfax.

„Tõesti ütles president, kui ikooni kinkis, et meil on lihavõtted. Aga lihavõtted kestavad ju 40 päeva. Seda enam, et praegu on lihavõttenädal. Ekslikult hakati sellest fraasist kinni ja hakati arendama hüpoteese selle kohta, mida ei olnud,“ ütles Peskov.

Väljaande Agentstvo ajakirjanikud jõudsid presidendi pressiteenistuse algset videot analüüsides järeldusele, et Putin külastas Ukrainat eelmisel nädalal, sest selles ütleb Putin sõjaväelastele ikooni kinkides: „Сейчас вот Пасха будет, да?“ („Praegu tulevad kohe lihavõtted, eks?“). Praegu Kremli veebilehel üleval olevas videos on sõna будет, mis väljendab vene keeles tulevikku, välja lõigatud ja tähendus on „Praegu on lihavõtted.“ Agentstvo väidab, et video vahetati välja „praktiliselt kohe“.

Peskovilt küsiti ka, kas presidendi visiidile nendesse regioonidesse oli mingeid eeltingimusi.

„Praegu külastab president uusi regioone üha sagedamini. Ta viib läbi staapide kontrolle, saab operatiivinformatsiooni kohapeal sõjalise erioperatsiooni läbiviimise kohta. See on kõrgeima ülemjuhataja jaoks tähtis. Ta teeb nii oma tööd,“ ütles Peskov.

Peskovilt küsiti veel, miks käis Putin Ukrainas ilma kaitseminister Sergei Šoigu ja kindralstaabi ülema Valeri Gerassimovita.

Peskovi sõnul ei saatnud Šoigu ja Gerassimov Putinit julgeolekukaalutlustel, aga mõlemad võtsid videoühenduse kaudu nõupidamistest osa.

„Kõrgeimale ülemjuhtajale, kaitseministrile ja kindralstaabi ülemale on ühte kohta kogunemine, sellise kiusatuse andmine vastasele loomulikult suur risk,“ ütles Peskov.