Lihtsustatult öeldes tähendab see seda, et Koplist ja Tondilt enam otse Suur-Paala ning lennujaama juurde trammiga ei saa. Küll pandi tänasest käiku trammiliin number 6, mis sõidab Kopli ja Tondi vahet.

Asenduseks on puuduvatele trammidele lisatud ka bussiliine. Täna hommikul oli näha, et üldiselt on teavitus korda läinud - inimestel polnud keerukas asendusmarsruudil liigelda. „Mul oleks Koplist vaja saada Majaka kanti, mis varem oli ülimalt mugav trammiga, nüüd vaja trammiga kesklinna ja siis buss otsa. Tüütu, aga harjub,“ rääkis üks linlane Delfile.

Kui üldse, oli veidi segadust bussijaama juures. Osa inimesi kõndis trammipeatusesse ja jäi ikka ootama. Delfiga vestles üks välismaalne, kes viitas, et tal polnud muudatustest aimugi ning osutas, et sõiduplaani juures oli vaid eestikeelne infoleht. „Kuidas ma nüüd bussijaamast Balti jaama saan,“ uuris ta. Variandiks oligi, et minna buss number 52 peale, sellega Hobujaama ja edasi trammiga.

Hetkel on ühistranspordi korraldus otsesõnu pea peale pööratud. Vanasadama trammiliini teise etapi ehitamine suunas ka palju bussiliine ümbersõidule. 4. aprillist muutusid 26 bussiliini marsruut ja sõidugraafik. Ümbersõidule suunati bussiliinid nr 1, 2, 8, 9, 11, 14, 18, 18A, 20, 20A, 23, 29, 31, 34, 35, 38, 40, 44, 46, 48, 51, 55, 60, 63, 67 ja 68. Alates tänasest muutusid veel bussiliinide nr 15 ja 58 marsruut ja sõidugraafikud.

Needki muudatused kehtivad mai lõpuni.

Kõiki ümberkorraldusi ühistranspordi liikumisteedes ja graafikutes saab jälgida SIIT.

Vanasadama trammiliini ehitustööde tulemusena valmib 2024. aasta suvel ligi 2,5-kilomeetrisel lõigul uus trammiliin, mis algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub kuni Põhja puiesteeni.