„Meie riikide vahel toimub kõigil suundadel väga hea suhete areng, majanduses, sotsiaal-, kultuuri- ja haridusvaldkonnas ning sõjaliste ametkondade liinis,“ lausus Putin, vahendab Interfax.

Putini sõnul vahetavad Venemaa ja Hiina kaitseministeeriumid regulaarselt kasulikku informatsiooni.

„Sõjaliste ametkondade liinis töötame me aktiivselt, vahetame regulaarselt meie jaoks kasulikku informatsiooni, teeme koostööd sõjalis-tehnilise koostöö valdkonnas, viime läbi ühisõppusi,“ ütles Putin.

Putin märkis, et need õppused ei toimu mitte ainult Kaug-Idas, vaid ka Euroopas, ning neil osalevad nii maavägi, laevastik kui ka õhujõud.

„Kindlasti on see üks tähtsamatest suundadest, mis tugevdab meie suhete eranditult usalduslikku ja strateegilist iseloomu,“ ütles Putin.

Hiina kaitseminister Li märkis, et riikide vahel areneb väga hästi sõjaline ja sõjalis-tehniline koostöö.

„Viimasel ajal areneb Venemaa ja Hiina koostöö sõjalises ja sõjalis-tehnilises valdkonnas väga hästi, see annab suure panuse globaalse ja regionaalse julgeoleku tagamisse,“ ütles Li.

Li sõnul oli tema visiit Moskvasse kõrgeimal tasemel saavutatud kokkulepete tulemus.

Li rõhutas, et Venemaa on esimene riik, mida ta pärast Hiina kaitseministriks nimetamist külastab.

„See on minu esimene välisvisiit, ma valisin selleks spetsiaalselt Venemaa, et rõhutada meie kahepoolsete suhete erilist iseloomu ja strateegilist tähtsust,“ lausus Li.