Ilmselt püüab erakond end seeläbi kehtestada lõplikult sõjameelse parteina, vahendab ISW.

Ühtse Venemaa kesktäitevkomitee juht Aleksandr Sidjakin teatas reedel, et Ühtse Venemaa noorte osakond käivitas Venemaa sõjaväelastele ja vabatahtlikele, kes on võidelnud Venemaa „sõjalises operatsioonis“ Ukrainas, õppemooduli eelvalimistel osalemise kohta.

Sidjakin kinnitas, et Vene sõjaväelased ja vabatahtlikud on sügisestel valimistel Ühtse Venemaa kandidaatide nimekirjas.

Väidetavalt teatas Ühtse Venemaa noor kaardiväe esimees Anton Demidov reedel, et Vene sõjaväelased ja vabatahtlikud saavad 2024. aasta Venemaa presidendivalimistel erakonna peamisteks kõneisikuteks.

ISW teatel on Kremli eesmärk tõenäoliselt kasutada Ukrainas teeninud sõdureid Ühtse Venemaa partei näona, et püüda sõjaväelaste ja nende pereliikmete toetust ja kehtestada end kui kindlalt sõjameelset erakonda.

Kremli eesmärk on tõenäoliselt kasutada eelseisvatel valimistel Ukrainas teeninud kandidaate erakonna „Ühtse Venemaa“ avaliku näoga, et kurameerida sõjaväelaste ja nende pereliikmete toetuse eest ning kehtestada „Ühtse Venemaa“ kui sõjameelse liikumise lõplik poliitiline partei.

Ilmselt ei mõjuta partei „militariseerimine“ sõja tegelikku kulgu, Kreml proovib sellega saavutada Venemaa sõjameelse ultranatsionalistliku kogukonna poolehoidu ilma selle kogukonna äärmuslikke nõudmisi täitmata.

Jaga
Kommentaarid