„Slava Ukraini peab oma asjad selgeks tegema,“ tõdes Kallas Delfile. „See on väga oluline, et oleks selge, kellele ja mille eest Eesti annetajate raha läheb.“

„Ma usaldan Johanna-Mariat [Lehtmet] ja usun, et revisjon, mille ühing tellis, toob selguse,“ lisas ta.

Eesti Päevaleht avaldas täna loo, millest nähtub, et enam kui miljon eurot Eesti annetajate raha kanti MTÜ Slava Ukraini kaudu Ukraina heategevusfondi asemel hoopis viimase juhtliikmete erafirmasse. Erafirmaga on seotud üks Johanna-Maria Lehtme lähedane sõber.

Lehtme ütles Eesti Päevalehe kirjalike küsimuste peale, et neist kõlab läbi süüdistav toon ja tegelik elu on vastupidine. Lehtme sõnul ei ole tal Ukraina koostööpartneritele etteheiteid.

Revisjonileping sõlmitud

Märtsi alguses teatas MTÜ Slava Ukraini, et tellib finantsauditi ja revisjoni, et jõuda selgusele kahe Ukraina koostööpartneri usaldusväärsuses. Aprilli alguses nentis MTÜ Delfile, et revisjoni pole veel alustatud.

Laupäeval teatas MTÜ Slava Ukraini nõukogu kõneisik Kristo Tohver, et MTÜ Slava Ukraini on tänaseks sõlminud lepingu revisjoni tegemiseks audiitorettevõtjaga AS BDO Eesti. „Muudele küsimustele anname vastused siis kui revisjon on lõppenud,“ sõnas Tohver.

Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine ringkonnas kandideerinud Johanna-Maria Lehtme kogus tänavu valimistel 5251 häält ning pääses seeläbi ka riigikokku. Lehtmest kujunes Eesti 200 erakonnast enim hääli kogunud kandidaat.