„[T]egemist oli üsna labase juhtumiga. Juhtus nii, et muidu tunnustatud ajakirjanik Sulev Vedler omistas mulle Priit Piilmanni pärandiasjaga seoses väite, mida ma öelnud ei olnud, seejärel lükkas mulle omistatud väite ise ümber ja nimetas mind laimavalt valetajaks. Priit Piilmanni poeg Kristjan Piilmann esitas Sulev Vedleri äpardust (kui leebelt öelda) ära kasutades avalduse aukohtule, väites, et ma olevat tema isa kohta valetanud. See kõik toimus jaanuaris-veebruaris,“ kirjeldas Keres ühismeedias kaebuse tagamaid.

Kristjan Piilmannilt pole Delfil seni õnnestunud sisulist kommentaari saada.

Keres edastas täna Delfile advokatuuri aukohtu otsuse, mille kohaselt ei algatata aukohtumenetlust vandeadvokaat Paul Kerese tegevuse suhtes - distsiplinaarsüüteo tunnused aukohtu hinnangul puuduvad. Otsus on allkirjastatud Andres Aaviku, Mari Männiko, Ingeri Tamme ning Aleksei Kelli poolt.

Kristjan Piilmannil on võimalik otsus halduskohtusse edasi kaevata.

Sajandi pärandivaidlus

Mullu novembris raske haiguse tagajärjel surma saanud õlitööstur Priit Piilmann oli rahalises mõttes üks edukamaid eestlasi: Äripäev hindas mullu sügisel tema varanduse väärtuseks 450 miljonit eurot, kirjutas Eesti Ekspress.

Praegu käib tema päranduse üle kibe vaidlus: suurem osa tema varast jäi abikaasale ja kolmele täiskasvanud pojale, ühe viiendiku ettevõttest jättis mees endale - pärast tema surma levinud kõlakate kohaselt pidid selle pärima tema nooremad lapsed, kes on saadud kunagise ilmaennustaja Triin Tuulaga.

Triin Tuulaga saadud lastele olla pärandatud oluliselt väiksem osa pärandusest kui seadusega määratud sundosa, mistõttu laste ema on võtnud Piilmannide vastu ette kohtutee teistsuguse lahenduseni jõudmiseks. Tuula ja Piilmanni laste huve esindab kohtus vandeadvokaat Paul Keres.

Kuigi Ekspressis kirjutatu kohasel on Keres varem kinnitanud, et Tuula on väljendanud soovi saada just raha, mitte osalusi ettevõtetes, siis käesoleva artikli ilmumise järel väidab järgmist: „Mina ei ole sellist asja kinnitanud, sest siin ei ole tegemist ei Triin Tuula poolt väljendatu ega tema sooviga. Tegemist on minu kui laste esindaja nõudega, mis põhineb Eestis kehtivatel seadustel. Priit Piilmann ja teised pärijad ei soovinud, et Priit Piilmanni ja Triin Tuula ühised lapsed saaksid osalused Priit Piilmanni valdusettevõttes ja pärimine korraldatagi seda silmas pidades. Seetõttu on lastel ainult rahaline nõue.“