Tallinna linnapea ja staažikas keskerakondlane Mihhail Kõlvart, kes pürgib Jüri Ratase asemel Keskerakonna juhi kohale, saatis täna erakonnakaaslastele oma visiooni Keskerakonna tulevikust.

„Seekordsed valimistulemused ütlesid, et paljud Keskerakonna pikaaegsed valijad ei ole erakonna praeguste tegevussuundadega rahul ning mitmeid asju tuleb teha teisiti,“ sõnas Kõlvart pöördumises. „Keskerakonnal on ees oluliste valikute aeg.“

Laupäeval koguneb Keskerakonna volikogu otsustama, kas erakond kutsub kokku erakorralise kongressi. Kongressil toimuks erakonna juhi ning juhatuse valimine.

„Olen veendunud, et Keskerakond suudab teha juhtunust järeldusi ning minna edasi — kaitsma oma valijate huve,“ kirjeldas Kõlvart.

Kõlvart rõhutab, et erakond peab hoidma oma traditsioonilisi toetajaid. „Tööinimesi, avalikke teenistujaid, inimesi maapiirkondades ja vaiksemates asulates; inimesi, kes vajavad abi; eakaid; inimesi erinevatest rahvustest, kes kõik vajavad võrdset ja õiglast kohtlemist,“ loetles Kõlvart.

Kõlvarti sõnul ei tohiks Keskerakond tulevikus minna koalitsioonidesse, mis ei aita erakonna eesmärkidele kaasa. Kõlvart ei täpsustanud, milliseid erakondi ta silmas peab.

Kõlvarti hinnangul tuleks taastada ka erakonna häälekandja „Kesknädal“.

Avaldame Kõlvarti kirja koos ettepanekutega allpool täismahus.