Miks ei suuda riigikogu liikmed üksteisega lugupidavalt rääkida? Nii EKRE aseesimees Henn Põlluaas kui ka peaminister Kaja Kallas ütlesid, et süüdi on ikka vastaspool.

„Eks igaüks peab peeglisse vaatama,“ ütles Põlluaas. Tema sõnul on süüdi Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid, kes tõid EKREIKE valitsuse ajal riigikogusse obstruktsioonikultuuri. Mida siis tegema peaks, et riigikogu saadikud suudaksid saalis üksteisega viisakaks jääda? Põlluaas sõnas, et asi peab olema kahepoolne, kuid tõdes samas, et päris lõpuni korrektseks seda ei saagi. „Võime vähemalt loota, et see läheb paremaks,“ ütles Põlluaas.

Kaja Kallas tõdes, et ka tema arvates võib riigikogu viimaste päevade käekäigust saada järgmisteks aastateks normaalsus. „Vähemalt esimestel päevadel on sõbralikud ja viisakad oldud, aga praegu seda isegi esimesel päeval ei antud,“ ütles Kallas ning kahtlustas, et riigikogu saalis läheb veel ebameeldivamaks kui eelmises koosseisus.

Kui aga nii opositsioon kui ka koalitsioon arvab, et riigikogus on ebaviisakuse probleem, kas siis peaks kokku saama ning riigikogu kodu- ja töökorra üle vaatama? „Absoluutselt, paneme kokku töörühma, et seda teha. Ma lihtsalt soovitaksin Henn Põlluaasal kui kogenud riigikogu liikmel alustada oma fraktsioonist,“ ütles Kallas.