Eesti riigilaen ei ole õnneks veel nii suur, et selle täiendavat võtmist peaks pelgama, kui see kulutatakse majanduse edendamiseks, rääkis värskes Päevakorras Hinderk Riikoja Maalehest. „Riik saab jõukamaks ainult majanduse kasvades, lihtsalt raha ümberjaotamisega seda ei saavuta,“ lausus ta.

1x
00:00
Maaleht 2021
Ekspressi podcasti salvestamine Telliskivi Literaadis
Urmas Jaagant

Eesti Ekspressi ajakirjaniku Urmas Jaaganti sõnul ei tea me veel, mida koalitsioonileping majanduse edendamiseks teha lubab. Küll aga võib tema hinnangul kindel olla, et meid ootavad ees mingid maksutõusud, sest riigil on vaja raha juurde saada.

Päevakorras arutati veel, kuhu on viimastel nädalatel kadunud Eesti 200 juht Lauri Hussar, sest läbirääkimistel kipub tooni andma erakonna eelmine juht Kristina Kallas. Samuti küsiti Tallinna Sadama kohtuprotsessi näitel, kas rahvakohtunike süsteem tuleks Eestis ringi vaadata. Imestati Yana Toomi pentsikute mõttekäikude üle ning kaaluti majandusministeeriumi asekantsleri Sandra Särava sobivust oma ametisse.

Stuudios olid Hindrek Riikoja Maalehest ning Urmas Jaagant ja Greete Lehepuu Eesti Ekspressist. Värske Päevakord tuleb välja igal reedel.