„NATO laieneb Venemaa piiri suunas. Mitte Venemaa ei lähene oma sõjalise infrastruktuuriga NATO piirile, see on liikumine vastupidises suunas,“ lausus Peskov Interfaxi vahendusel.

„Muretsedes oma julgeoleku pärast, võtame me loomulikult tarvitusele meetmeid selleks, et see tagada,“ lisas Peskov.

Peskovi sõnul on Venemaa ja Valgevene juhtide selline otsus mõeldud jõudude suhteid Euroopas tasakaalustama.

„Ja iga kord, kui NATO läheneb meie piirile, [võtab Venemaa tarvitusele meetmed] et uuesti kogu julgeolekuarhitektuur kontinendil tasakaalustada,“ ütles Peskov.

Olukord Ukrainas on keeruline ega näita perspektiive selle rahumeelseks lahendamiseks, lähtudes Kiievi deklareeritavast positsioonist, teatas Peskov.

„Ukraina puhul on olukord seni keeruline, seni ei näita see mingeid perspektiive selle rahumeelseks lahendamiseks, lähtudes sellest positsioonist, nii ametlikust kui ka mitteametlikust, mida deklareeritakse Kiievist. Ja seni muid teid peale sõjalise erioperatsiooni jätkamise meie jaoks ei ole,“ ütles Peskov.

Peskovil paluti kommenteerida Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni avaldust, et Hiina võiks mõjutada Venemaad läbirääkimisi pidama.

„Kindlasti on Hiinal väga efektiivne ja aukartust äratav potentsiaal vahendajateenuste osutamiseks ja Hiina hiljutine diplomaatiline edu on seda tegelikult ilmekalt näidanud,“ märkis Peskov.