See istung keskendub „laste evakueerimisele konfliktitsoonist“ ja julgeolekunõukogu eesistuja Venemaa teatas neljapäeval, et seal esineb virtuaalselt Lvova-Belova. Selliseid istungeid ei peeta julgeolekunõukogu istungitesaalis ja kõik 15 liiget peavad nõustuma selle ülekandega internetis ÜRO poolt, vahendab Guardian.

Haagis asuv ICC andis möödunud kuul välja orderi Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Lvova-Belova vahistamiseks, süüdistades neid laste küüditamises Ukrainast ja inimeste ebaseaduslikus viimises Ukrainast Venemaale.

„Talle ei tohiks anda ÜRO platvormi desinformatsiooni levitamiseks,“ ütles Suurbritannia ÜRO missiooni esindaja. „Kui ta tahab oma tegevusest aru anda, võib ta seda teha Haagis.“

Diplomaatide sõnul on ÜRO ülekande internetis blokeerimine haruldane. Siiski tegi seda alles möödunud kuul Hiina, kui USA kutsus kokku istungi Põhja-Korea inimõiguste rikkumiste arutamiseks.

„Venemaa blokeerib nüüdsest kõigi selliste istungite ÜRO veebiülekanded, viidates „Ühendkuningriigi tsensuuriklauslile“,“ kuulutas Venemaa suursaadiku asetäitja ÜRO-s Dmitri Poljanski.