President Karis juhatab Skandinaavia suurimas teaduspargis Medicon Village sisse esindusliku äriseminari, kus Eesti tervisetehnoloogia ettevõtted tutvustavad uuenduslikke terviseedenduse lahendusi. Ta avab Malmös Eesti aukonsulaadi ja külastab Lundi Eesti maja. Lundi üliõpilasesinduse traditsioonilisel aruteluõhtul on riigipeal kavas käsitleda Eesti-Rootsi suhteid ning julgeolekuolukorda.

Lundis asuvad kaks maailma tuntuimat materjaliuuringute ja bioteaduste uurimiskeskust. MAX IV nime kandvas laboris on lühilainelist sünkrotronkiirgust rakendades võimalik uurida materjale ja arendada tehnoloogiaid. Üks selle 16st kiirekanalist on loodud ja rahastatud Eesti ja Soome koostöös. Eestipoolne investeering kiirekanali ehitusse on 3,5 miljonit eurot.

Teine Eesti osalusel loodud tipplabor on Lundis tegutsev Euroopa Neutronkiirguse Allikas. Maailma kõige võimsam neutronkiirendi võimaldab senisest hõlpsamini vaadelda näiteks molekulide struktuuri ja sel moel selgitada materjalide ja ainete omadusi.

Skåne on Rootsi lõunapoolseim maakond, mille rahvaarv on võrreldav Eesti elanike arvuga. Piirkond on kujunenud mõjukaks innovatsioonikeskuseks, kus asub kümnendik Põhjamaade ettevõtete peakorteritest.

Presidenti saadavad visiidil Tallinna Tehnikaülikooli rektor Tiit Land, sama ülikooli rohepöörde-prorektor Helen Sooväli-Sepping, Tallinna Ülikooli rektor Tõnu Viik, Eesti Kunstiakadeemia rektor Mart Kalm ja Rektorite Nõukogu peasekretär Hanna Kanep.

Äridelegatsiooni kuuluvad Eesti geenivaramu ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse esindajad. Ettevõtetest on kaasatud MindTitan, Proud Engineers, Cognuse, Activate Health, Nanordica Medical, Cybernetica, Guardtime ja Migrevention.