Tšaulini vigastada saamisest teatas sotsiaalmeedias eurosaadik Yana Toom. Toom lisas oma postituses, et Tšaulin ei saanud eluohtlikult vigastada.

Selle aasta veebruaris tunnistas politsei- ja piirivalveamet määratlemata kodakondsusega Sergei Tšaulini pikaajalise elaniku elamisloa kehtetuks.

Foto paremas ääres on näha Sergei Tšaulinit, esineb pühapäeval plahvatuses hukkunud Vladlen Tatarski.

Välismaalaste seaduse põhjal võib välismaalase elamisloa tühistada, kui ta kujutab ohtu avalikule korrale ja riigi julgeolekule. Määratlemata kodakondsusega Tšaulin lahkus Eestist 14. veebruari õhtul.

Sergei Tšaulin on pika aja vältel aktiivselt levitanud Venemaa föderatsiooni vaenulikku propagandat. Kremli tööriistana on Tšaulin aastaid antifašistliku liikumise sildi all õhutanud rahvuslikku ja poliitilist vihkamist.

Mees on samuti olnud „surematu polgu“ aktsioonide eestvedaja ja Kremli lõhestuspoliitika elluviimiseks juhtinud mittetulundusühingut Venemaa Kaasmaalased Euroopas. Mullu 24. veebruaril taasalanud Venemaa provotseerimata ja põhjendamatu agressioon Ukraina vastu selgitab sellise tegevuse ohtlikkust.

22. veebruaril 2022, vaid kaks päeva enne Vene vägede sissetungi algust Ukrainasse, korraldas Sergei Tšaulin Tallinnas Vene saatkonna uksel miiting-tänuavalduse, et kiita Kremli otsust tunnustada Donetski ja Luhanski rahvavabariike.

Peterburi kohviku plahvatuses sai kannatada 32 inimest

Venemaa tervishoiuministeerium teatas, et plahvatuses Peterburi kohvikus sai kannatada 32 inimest.

„Operatiivsetel andmetel sai Peterburis intsidendi tagajärjel kohvikus kannatada 32 inimest, üks inimene hukkus,“ öeldakse teates, vahendab Interfax.

Eile toimunud plahvatuses hukkus Vene sõjablogija Vladlen Tatarski. Mõrvas kahtlustatakse noort naist, kes kinkis Tatarskile kipskuju, milles võis olla omavalmistatud lõhkeseadeldis.

Kriminaalasi anti üle Venemaa uurimiskomitee (SKR) peauurimisvalitsusele.

Siseministeeriumi pressiteenistus teatas, et tagaotsitavaks on kuulutatud kahtlusalune Darja Trepova.

Jaga
Kommentaarid