Miks tulla just kood/Jõhvisse IT-d õppima?

kood/Jõhvi kuni kaheaastane õppeprogramm on loodud selleks, et õpetada kõigile soovijatele 21. sajandi oskusi, peamiselt programmeerimist, mille järele on tööturul suur nõudlus. Praktiliste projektide varal omandavad õpilased kõik vajalikud teadmised, et kiiresti arenevas tehnoloogiamaailmas hakkama saada. Kusjuures kogu õppetöö toimub õpilaste koostöös, ilma ühegi õpetajata.

kood/Jõhvi õppijad

Põhjused, miks õpilased kood/Jõhvi valivad, varieeruvad. Mõned otsivad uusi väljakutseid, samal ajal kui teised on alati unistanud töötamisest tehnoloogiasektoris. Suureks plussiks peavad õpilased iseõppeprogrammi paindlikkust võrreldes teiste sarnaste ettevõtmistega. Teisalt nähakse kood/Jõhvis selget võimalust õppida kaasaegses õpikeskkonnas, kooli lõpetamisel on garanteeritud hästi tasustatud ja stabiilne töökoht.

Aga jätame üldise jutu kõrvale. Uurime, mida meie õpilased ise oma senisest kogemusest räägivad.

Kes on need õpilased, kes valisid kood/Jõhvi?

Praegu õpib kood/Jõhvis kokku pea 500 õpilast, kõik väga erineva taustaga. Kes nad täpsemalt on? Kuidas nad siia jõudsid? Miks? Kuidas neil läheb? Uurime lähemalt.

21-aastane Gunta jõudis Eestisse hoopis Lätist

„Käisin veidi aega ka ülikoolis, kuid avastasin, et traditsiooniline õpe klassiruumis ei sobi minu õppimisstiiliga. Vastupidi, see hoopis kulutas mu energiat ja vähendas motivatsiooni. Praktiline õppeviis kood/Jõhvis haakus paremini minu vajaduste ja eesmärkidega ning otsustasin selle kasuks.“

Gunta Klava kolis kooli jaoks Eestisse elama Lätist.

19-aastase Joshi jaoks oli kood/Jõhvi esimene ja ainus valik

„Üks asi, mis mulle kood/Jõhvi kooli juures eriti meeldib, on võrgustiku loomise võimalus. Mulle meeldib, et saan sõbruneda paljude erineva taustaga ja erinevas vanuses inimestega. Ei saa jätta tagaplaanile ka potentsiaalset pikaajalist kasu, mis kaasneb tugeva professionaalse võrgustiku loomisega tehnoloogiatööstuses. Seda näiteks ettevõtte loomisel või uute ideede realiseerimisel.“

22-aastane Even on koolis nüüdseks õppinud pea kaks aastat

„kood/Jõhvi üks suurimaid eeliseid on selle paindlikkus võrreldes ülikooliga. Mul on vabadus otsustada, millal ma keskendun õpingutele intensiivsemalt, ja saan kohandada oma õppegraafikut vastavalt vajadustele. Õppekava on võimalik läbida omas tempos. Kui tunnen, et tahan ühel päeval rohkem õppida ja teisel vähem, on mul selleks võimalus.“

Soovid teada, kas kood/Jõhvi sobib sulle?

Kooli sisseastumistingimusi on kaks: 1) tuleb olla vähemalt 18-aastane ning 2) omada vähemalt põhiharidust.

Enim väärtustab kood/Jõhvi inimese motiveeritust. Selleks et teha valik inimestest, kes võiksid kooli õppima tulla ja hakkama saada, oleme loonud kaheosalise sisseastumiskatse.

Esimene samm, veebikeskkonnas läbitav test, on avatud kooli kodulehel www.kood.tech. Üldvõimekust ja loogilist mõtlemist hindaval testil paremaid tulemusi saanud kandidaadid kutsutakse läbima sisseastumise teist etappi, milleks on intensiivne katseperiood nimega Selection Sprint.

Netitesti jaoks tuleb varuda poolteist tundi.

Kolmenädalane Selection Sprint toimub sel aastal mai lõpust novembrini ja on jaotatud nelja gruppi. Esimestel Sprindi läbinutel on võimalik alustada õpinguid juba 13. septembril. Tegemist on kahepoolse katsega, mil ka kandideerija saab otsustada, kas talle sobib kooli õppemetoodika ning kas ta on valmis end ka järgnevaks kuni kaheaastaseks perioodiks kooliprogrammile pühendama. Teistpidi on katse eesmärgiks välja noppida kõige motiveeritumad õppijad, kes kolme nädala jooksul on end enim tõestada suutnud.

Kõik edukalt Selection Sprindi läbinud kandidaadid saavad võimaluse alustada oma kooliteekonda kood/Jõhvis. Kuni kaheaastase programmi jooksul õpitakse süvitsi Go ja JavaScripti programmeerimiskeeli ning tuleb valida eriala, mida süvitsi õppida. Valikus on näiteks plokiahela ja krüpto tehnoloogiad, videomängude arendus ning küberturvalisus. Kooli on võimalik läbida nii kohapeal kui ka kaugõppes.

Rohkem infot kood/Jõhvi toimimise kohta saab kodulehelt www.kood.tech.

Samuti on võimalik kooli tegemistega kursis olla sotsiaalmeedia vahendusel. Jälgi kood/Jõhvit Facebookis, Instagramis või LinkedInis.

Jaga
Kommentaarid