Riigi valimisteenistuse kommunikatsioonijuht Kristi Sobak ütles, et tegemist oli inimliku eksitusega otsuse avaldamisel Riigi Teatajas ning viga on parandatud. „Vabariigi valimiskomisjoni otsuse tekst oli korrektne,“ sõnas ta.

Riigikogu valimistel ja Euroopa Parlamendi valimistel tuleb iga kandidaadi kohta tasuda kautsjon. Riigikogu valimistel on kautsjoni suuruseks ühekordne kuutasu alammäär – sellel aastal 654 eurot. Riigikokku pääsenud erakonnad, kes esitasid täisnimekirjad, maksid kokku 81 750 eurot.

Erakondadele, kes pääsesid riigikokku, otsustas valimiskomisjon seadusest lähtuvalt kautsjoni tagasi maksta. Samuti saab kautsjoni tagasi üksikkandidaat, kes kogus oma valimisringkonnas üle poole lihtkvoodi jagu hääli, mis võimaldab Stalnuhhinil kautsjoni tagastamist. Ta kandideeris Ida-Virumaa ringkonnas ja sai 4578 häält ning saab üksikkandidaadina tagasi 654 eurot.

Riigikogu valimistel tagastatakse kautsjon, kui kandidaat osutub valituks või saab valimisringkonnas hääli vähemalt poole lihtkvoodi ulatuses või kui erakonna kandidaadid kogusid üleriigiliselt kokku vähemalt 5 protsenti häältest. Tagastamisele mittekuuluv kautsjon 141 918 eurot kantakse riigi tuludesse.

Parandatud versioon Riigi Teatajas.