„Härra president. Ütlen teile ja teie kambale, et meie pisarad ei lange maha, need langevad teile pähe. Te arvate, et meie seljas võimule tulles võite te nii käituda? Issand ei andesta teile ega teie perele!“ lausus Pavel oma pressiteenistuse YouTube’i kanalis avaldatud videopöördumises, vahendab Meduza.

Metropoliit süüdistas Zelenskõid selles, et 220 vennaskonna liiget on „tänavale heidetud“. Paveli sõnul keeldus Zelenskõi vastu võtmast Moskva patriarhaadi Ukraina õigeusu kiriku delegatsiooni ega takistanud kultuuriminister Oleksandr Tkatšenkot. Viimast nimetas Pavel „marutõvest, kurjusest, vihkamisest ja saatanlikust raevust vaevatuks“.

„Häda teile. Kartke!“ lisas metropoliit.

Zelenskõi ütles eile, et Ukraina astus veel ühe sammu vaimse sõltumatuse tugevdamise suunas ning ühiskonna kaitsmiseks Moskva vanade ja küüniliste usuga manipuleerimiste eest.

Märtsi alguses kohustas Kiievi koobaskloostri muinsuskaitseobjekti juhtkond Moskva patriarhaadi Ukraina õigeusu kiriku esindajaid hoonetest lahkuma 30. märtsiks. Kirikuga lõpetati hoonete tasuta kasutamise leping põhjendusega, et rikuti riigivara kasutamise tingimusi.

Kirik keeldus kloostrist lahkumast ja esitas kohtule hagi, milles vaidlustas väljatõstmisotsuse. Metropoliit Paveli sõnul on kiriku esindajatel õigus kloostrisse jääda kuni menetluse lõpuni. Ukraina kultuuriministeerium leiab, et kirik peab ikkagi lahkuma. Eile kogunes kloostri territooriumile palju inimesi.

Jaga
Kommentaarid