Sisekaitseakadeemia on kool tulevastele ja juba töötavatele päästjatele, päästekorraldajatele, politseinikele ja piirivalvuritele, vanglaametnikele, maksu- ja tolliametnikele, samuti siseturvalisuse valdkonna tippspetsialistidele.

Victoria Priimets-Putting, politsei- ja piirivalvekolledž, politseiteenistuse eriala:

Tulin Sisekaitseakadeemiasse õppima, kuna panustamine riigi sisejulgeolekusse on mulle suure tähendusega. Koolipäevad Sisekaitseakadeemias on vaheldusrikkad, sisaldades endas nii mõttetööd kui ka füüsilist liikumist. Mulle väga meeldib, et teoreetilised loengud on toetatud praktiliste tundidega ja praktikatega, sest see on aidanud mul luua tööst parema ettekujutuse ja ka Politsei- ja Piirivalveametiga täpsemalt tutvuda. Tulevast eriala valides tee korralikult eeltööd, uuri võimalikult täpselt sulle huvipakkuva eriala kohta. Sisekaitseakadeemiasse kandideeriv inimene peab olema valmis astuma oma mugavustsoonist välja ja tahtma seista silmitsi erinevate väljakutsetega ning uute olukordadega.

Rudolf Kopti, päästekolledž, päästeteenistuse eriala:

Tee Sisekaitseakadeemiasse leidsin pärast ajateenistust, tutvusin juhuslikult päästja tööga ja see väljakutse kõnetas mind. Nüüdseks olen Sisekaitseakadeemiasse sisse astunud juba kolm korda – esmalt päästjaks, siis päästemeeskonna juhiks ning pärast kahe kutse omandamist tundus loomulik jätkata päästeteenistuse erialal rakenduskõrghariduse õppes. Mulle meeldib see, et saan üheaegselt töötada Päästeametis ja õppida Sisekaitseakadeemias, üks toetab teist. Päästeteenistusest huvitunud noorele soovitan tutvuda õppekavaga ja teha selgeks, mis uksed see haridus reaalselt avab. Tulevane päästeteenistuse õppur võiks endas ära tunda järgmise iseloomustuse: arengule avatud missioonitundega meeskonnamängija.

Kevin Kassihin, finantskolledž, tolli ja maksunduse eriala:

Tulin Sisekaitseakadeemiasse õppima, kuna mulle pakkus huvi tolli ja maksunduse eriala. Samuti soovin tulevikus töötada avalikus sektoris, sest minu jaoks on oluline panustada Eesti riigi arengusse. Oma eriala lõpetades saan universaalsed ja laialdased teadmised asumaks tööle ametnikuna finantsvaldkonnas nii avalikus kui ka erasektoris. Sisekaitseakadeemia on minu hinnangul üks Eesti parimatest õppeasutustest. Meile on õppimiseks loodud väga head tingimused ja õppetöö on hästi korraldatud. Minu õpitava eriala juures on oluline analüüsioskus. Õppejõud on tipptasemel ja koolis on meeldiv õhkkond. Meie õppimist siin koolis toetatakse ka igakuiselt stipendiumiga, mis on väga suureks abiks.

Eliisabeth Rajasalu, justiitskolledž, korrektsiooni eriala:

Tulin Sisekaitseakadeemiasse õppima korrektsiooni, sest sellel erialal on kombineeritud nii psühholoogia kui ka õigus, mõlemad huvitavad mind väga. Lisaks meeldib see, et tunnid ei toimu ainult klassis loengutena, vaid on võimalus käia ka enesekaitses ning näiteks laskmas. Korrektsiooni erialal on suur osakaal ka praktikal (erinevates Eesti vanglates), mis on edasiviiv jõud hariduse omandamisel. Soovitan tulla õppima korrektsiooni erialale, kuna siin on väga head tingimused õppimiseks, vastutulelikud õppejõud ja hea võimalus panustada ühiskonna paremaks muutmisse. Sisekaitseakadeemia on väga noortepärane kool ning õpilastele antakse palju võimalusi panustada koolielu paremaks muutmisse. Toimub palju erinevaid sündmuseid, et õpilasi omavahel ühendada. Lisaks on väga head sportimisvõimalused.

Vali töö, mis hoiab Eestit, vali elu, millel on suurem tähendus.

Jaga
Kommentaarid