Ohvrite hulgas olid üheksa-aastased lapsed, kooli juht, aseõpetaja ja hooldaja, vahendab Associated Press.

Politsei andis tulistaja soo kohta ebaselget informatsiooni. Tunde oli teada, et tulistaja on 28-aastane naine, ja lõpuks öeldi tema nimeks Audrey Hale. Siis aga ütles politseiülem kohaliku aja järgi pärastlõunasel pressikonverentsil, et Hale on transsooline. Pärast pressikonverentsi keeldus politsei esindaja Don Aaron täpsustamast, milline on Hale’i praegune sooidentiteet.

Nashville’i politseiülem John Drake ei öelnud tulistamise konkreetset motiivi, aga rääkis, et see oli ettekavatsetud.

„Meil on manifest, meil on kirjutisi, mida me uurime, mis käivad tänase kuupäeva kohta, selle juhtumi kohta,“ ütles Drake. „Meil on joonistatud kaart selle kohta, kuidas see kõik pidi toimuma.“

Drake ütles NBC Newsile, et Hale’il oli mingi vimm selles koolis käimise pärast.

Tulistaja tungis koolimajja, tulistades klaasist uksi, mis purunesid. Tulistaja oli relvastatud automaaditüüpi relvade ja käsirelvaga. Arvatakse, et vähemalt kaks neist on omandatud seaduslikult Nashville’i piirkonnas.

Ohvrid olid üheksa-aastased Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs ja William Kinney ning 61-aastane Cynthia Peak, 60-aastane Katherine Koonce ja 61-aastane Mike Hill.

Eilne tragöödia leidis aset umbes 14 minuti jooksul. Politsei sai väljakutse kohaliku aja järgi kell 10.13.

Politseinikud hakkasid läbi kammima kooli esimest korrust, kui kuulsid tulistamist teiselt korruselt. Tulistaja tulistas teise korruse aknast saabunud politseinike pihta ja tal oli märkimisväärne kogus laskemoona.

Kaks politseinikku viiest avasid vastutule, tappes tulistaja kell 10.27.

USA president Joe Biden nimetas tulistamist „perekonna kõige hullemaks luupainajaks“ ja kutsus kongressi taas keelama teatud poolautomaatseid relvi.