Hukkunu oli püüdnud põlengut kustutada, kuid sisse hingatud vingugaasi tõttu elu kaotanud.

20. märtsil kella 15.15 ajal leiti Elva vallas Valguta külas oma kodust surnud 56aastane mees. Kiirabitöötajad konstateerisid tema surma ja avastasid pliidi juurest võimaliku tulekahju koha. Kiirabitöötajate vingugaasiandur näitas ruumide õhus vingugaasireostust. Tuleohutuse kontrollimiseks kutsuti kohale päästjad ning võimalikku tulekahju põhjust hakkas selgitama inspektor. Selgus, et pliidi ees oli süttinud plastämber ja põletanud põrandasse poolemeetrise läbimõõduga augu.

Ilmselt oli mees püüdnud tulekahju veega kustutada, kuid seejuures palju suitsu sisse hinganud ja teadvuse kaotanud. Hilisem lahkamine kinnitas, et ta suri vingugaasimürgistusse. Tulekahju oli õhupuuduses lõpuks ise sumbunud.

Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve inspektori Roman Abubikirovi sõnul viitasid tõendid sellele, et plastämbri süütas sinna visatud suitsukoni. „Tõenäoliselt oli hukkunu üritanud ilma abi kutsumata põlengut ise kustutada, kuid kahjuks ülehindas ta oma võimeid ning põlengusuitsu ohtlikkust,“ selgitas Abubikirov. „Elu maksis talle just vingugaasi ja suitsu sissehingamine.“ Inspektor lisas, et kahjuks paistis silma, et hukkunu ei olnud tuleohutusest hoolinud, sest vingugaasi- ja suitsuandur olid olemas, kuid laest ära võetud.

Päästjad hoiatavad, et inimene, kes on sisse hinganud kasvõi mõne sõõmu paksu tulekahjusuitsu ja vingugaasi, võib kaotada teadvuse ja hukkuda. Vähegi tõsisema tulekahju korral tuleb hoida põranda ligi, kiiresti suitsu täis ruumidest väljuda, helistada hädaabinumbril 112 ja kutsuda päästjad.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 12 inimest, neist 7 põlengutes, mis said alguse hooletust suitsetamisest.

Jaga
Kommentaarid