Hiljuti üheksa-aastaseks saanud Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu kogus eelmisel aastal üle 3,5 miljoni euro annetusi ning rahastas Eesti inimeste ravi 3,6 miljoni euro eest. Ükski fondi sihtgruppi kuulunud abivajaja ei jäänud fondi ukse taha.

Kokku kinnitas vähiravifondi Eesti tipponkoloogidest koosnev nõukogu heaks 284 toetustaotlust ligi 200 abivajajalt. Kõige kallim oli pereema ja dirigendi Janne Fridolini silmamelanoomi ravi, millele kulub ligi 50 000 eurot kuus. Fond on armastatud muusikapedagoogi toetanud juba ligi aasta aega ja tulemuslik ravi jätkub.

„Meie tänu on ülevoolav, rõõm kirjeldamatu. Ka suurte kriiside keskel on vähiravifondi missioon jätkunud tugeva toetusega Eesti inimeste poolt ning kõik meie sihtgrupi abivajajad on saanud õigeaegselt lootust kinkiva ja elupäästva ravi. Keegi ei ole pidanud jääma rahapuuduse tõttu fondi ukse taha – ja nii juba üheksa aastat järjest,“ ütles vähiravifondi Kingitud Elu juhataja Toivo Tänavsuu.

Fondi tulud kasvasid 2022. aastal 2021. aastaga võrreldes 2% võrra. Ainuüksi jõulukuus ehk detsembris lisandus fondi kokku üle 712 000 euro. Aasta lõpu seisuga oli vähiravifondil ligi 8000 püsiannetajat.

Keskmine toetussumma ühe abivajaja kohta oli 2022. aastal ligi 5000 eurot kuus. Noorim abisaaja oli 19-aastane ja vanim 88-aastane. Pooled toetust pälvinud inimesed olid alla 60-aastased. Abisaajate hulgas oli pisut rohkem mehi kui naisi.

Vähiravifondi tegevuskulude osakaal mullu vähenes: 2022. aastal kulus 3,9% fondi tuludest fondi käigus hoidmiseks. See tähendab, et üle 96% annetustest läks otse raviarvete tasumiseks.
Fondil oli mullu ligi 200 vabatahtlikku, kes kogusid annetusi üle 1000 üritusel või kaubanduskeskustes.