Viidates elanike kinnisele interneti suhtlusvõrgustikule kirjutab Vjorstka, et nad kurdavad korterite omandiks vormistamise probleemide ja väljatõstmisega ähvardamise üle.

Mitu inimest teatas, et nad ei saa omandiõiguse tõendit, sest korteri „saamise seaduslikkust“ kontrollitavat. Kontrolli teeb prokuratuur. Kaks elanikku kinnitasid seda ka Vjorstkale.

Viktoria (nimi muudetud) ütles, et kui ta pöördus omandiõiguse tõendi saamiseks mitmefunktsioonilise keskuse (nii nimetatakse Venemaal riiklikke teenuseid pakkuvaid keskusi) poole, öeldi talle, et kõigepealt peab prokuratuur kontrollima eluaseme saamise seaduslikkust. Sealjuures kirjutatakse elanikevahelises internetivestluses, et kohalik komisjon on sellise kontrolli juba teinud.

„Omandiõiguse tõendeid ei anta välja, enne kui pole tehtud korteri andmise seaduslikkuse kontrolli. Ja juba on olnud väljatõstmise juhtumeid, kui äkki selgub, et on olemas teine elamispind,“ kirjutas üks elanik.

Üks korteriomanik ütles Vjorstkale, et mitmefunktsioonilises keskuses öeldi talle, et inimesi juba tõstetakse välja. Põhjused võivad olla erinevad: teise elamispinna omamine, komisjoni vead elanike kontrollimisel ja muu. Ta muretseb, et temalt võidakse elamispind ära võtta, sest talle kuulub väike osa vanemate korterist.

„Igal juhul on see mingi idiootsus: alguses inimesi rõõmustada, lasta neil mööbel osta, end sisse seada ja siis elamispind ära võtta,“ kurtis üks elamukompleksi Nevski elanik.

„Tuldi, vabastati elamispinnast, tööst, lähedastest ja nüüd anti meile armuand. Jagatakse elamispindu, ainult see ei ole teie oma… Aga te ju võtsite meilt erastatud elamispinna ära,“ kirjutas teine.

Elanikud arutasid, et tuleb kirjutada kollektiivne avaldus presidendi veebilehele, sest „sel juhul laheneb kõik kiiresti“.

Ajalehe Komsomolskaja Pravda teatel ehitati elamukompleks Nevski sügisel. Kerkis 12 maja, kuhu mahub elama umbes 2500 inimest.

Elamukompleks peaks levitama Neeva jõe ja Peterburi hõngu.

Jaga
Kommentaarid