Sündmuskohale jõudnud päästjad määrasid ohuala 100 meetri ulatuses ning alustasid sellesse piirkonda jäänud kuuest hoonest inimeste evakueerimist. Kohale kutsuti gaasiavarii tehnikud, kes sulgesid gaasitrassi Narva maantee poolse kraani kella 09.51-ks ning teise, Ahtri tänava poolse kraani kella 11.05-ks.

Pärast teise kraani sulgemist alustasid gaasiavarii tehnikud vigastatud koha parandamisega. Kell 11.55 lubati evakueeritud inimesed hoonetesse tagasi ning avati ka liiklus jalakäijatale.

Gaasivarustuse taastamine võib piirkonnas aega võtta kuni 4 tundi ning lisainfot saab sel teemal Gaasivõrk AS infotelefonilt 13 404.

Päästesündmuse ajal oli liiklus suletud Jõe tänava ja Ahtri tänava ristmikul ning ohualast tulenevalt, saatis päästeamet välja ka EE-ALARM sõnumi kõikidele ohualas viibinud inimestele.

Jõe tänava ühe korteriühistu juhatuse liige ütles Delfile, et on Päästeameti teavituses ikkagi pettunud. „Olen majas tuleohutuse eest vastutav ja oleks loogiline, et päästeamet teavitab sellistest juhtudest selliselt, nagu oleme kokku leppinud, et käiakse näiteks majas ringi, karjutakse „välja-välja“ või lastakse sireeni, aga midagi sellist ei toimunud,“ sõnas ta ja lisas, et osa majast oli nii paksult gaasi täis, et oli raske hingata.

Ta rääkis, et tal oli aken lahti ja kella 9 paiku kuulis ta mingit susinat, kuid ei arvanud sellest esialgu midagi. „Kuna igapäevane müra on suur, siis jäi mulje, et suure veesurvega lihtsalt survestatakse mingeid torusid ja puhastatakse,“ ütles ta ja lisas, et mõni hetk hiljem helistas talle üks naaber ning ütles, et on gaasileke. „Esimene reaktsioon oli, et mida värki, pool tundi on see gaas susisenud. Võtsin asjad kaasa ja läksin õue, hoov oli inimesi täis.“

Tema sõnul sai ühe korteri elanik gaasilekkest teada hoopis enda üürileandja kaudu, kes elab Saaremaal. „Inimene, kes elab Saaremaal, loeb Delfi uudist ja palub oma Tallinnas elaval üürnikul evakueerida,“ ütles ta ja lisas, et kuigi tegemist oli õnneliku õnnetusega, siis on ta päästeametis pettunud, sest olukord oli kaootiline.

Sündmuse lahendamisele olid kaasatud päästemeeskonnad Kesklinna, Kopli, Lilleküla, Lasnamäe ja Nõmme komandodest.

Päästeamet teatas sotsiaalmeedias kell 10, et üks gaasitrass on suletud ning teise sulgemisega tegeletakse. Kannatanuid ei ole. „Kell 11.05 suleti ka teine gaasitrass. Päästjad jälgivad olukorda ning teostavad mõõtmistöid. Ohuala reeglid kehtivad endiselt 100 m piires,“ on postituses kirjas.