Esimesena sündmuskohale jõudnud Kohtla-Järve päästjad alustasid koheselt suitsusukeldumise ja kustutustöödega. Päästjad leidsid ühest neljandal korrusel asuvast korterist magamistoa ja suure toa vahelt põrandalt hukkunud liikumispuudega noorema mehe. Tulekolle leiti magamistoast. Korteris puudus suitsuandur, olemas oli vaid vingugaasiandur, mis päästjate saabumise ajal töötas. Põleng lokaliseeriti kell 3.04 ja likvideeriti lõplikult kella 3.57ks.

Päästetööde käigus evakueeriti trepikoja mõnest korterist elanikud, suurem osa inimestest oli ise väljunud. Elanikel lubati kodudesse naasta kell 3.55. Põlengus keegi rohkem kannatada ei saanud. Päästjad kasutasid trepikoja tuulutamiseks ülerõhuventilaatorit.

Tulekahju võis alguse saada hooletust suitsetamisest voodis, kuid täpsemad asjaolud selgitatakse välja edasise menetluse käigus. Päästjad tuletavad jätkuvalt meelde, et suitsuandur on Eestis kohustuslik alates 2009. aasta 1. juulist. Suitsuandur aitab avastada tulekahju selle algfaasis ning annab võimaluse hoonest õigeaegselt ja ohutult väljuda.

Kustutustöödel osalesid päästemeeskonnad Kohtla-Järve, Jõhvi ja Kiviõli komandodest ning Purtse vabatahtlikud päästjad.