MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 29,3%, konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 17,9% ja Keskerakonda 15,7% valimisõiguslikest kodanikest.

Kui Reformierakonna toetus nädalaga ei muutunud, siis nii EKRE kui ka Keskerakonna toetus langes ühe protsendi võrra. Esikolmikule järgnevad Eesti 200 (14,4%), sotsid (9,5%) ning Isamaa (8,1%). Neist Eesti 200 toetus tõusis nädalaga 1,3 protsendi võrra ning sotside toetus 1,4 protsendi võrra.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 20. veebruarist 20 märtsini ning kokku küsitleti 4000 valimisealist Eesti kodanikku.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil – telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.