Xi Jinping saabus Moskvasse visiidile esmaspäeval, vaid loetud päevad pärast seda, kui rahvusvaheline kriminaalkohus andis välja Putini vahistamise määruse. Kaks riigipead jagasid üksteisele ohtralt kiitusi, muu hulgas nimetati teineteist „armsateks sõpradeks“.

Tavaliste päevakorrapunktide kõrval jäid vaatlejatele silma Putini kummalised jalaliigutused, mida peetakse järjekordseks märgiks tema nigelast tervisest.

See ei ole esimene kord, kui 70-aastase Putini jalaliigutused meedia tähelepanu pälvivad. Veebruaris, kohtumise järel Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenkaga kommenteeris neid lisaks teistele Ukraina siseministri nõunik Anton Heraštšenko: „Kas see on morsekood?“

Sarnaseid liigutusi on Putini puhul täheldatud juba terve viimase aasta jooksul. Vaata mõningaid neist artikli päises asuvast videost.

Eksperdid on välja pakkunud terve rea erinevaid põhjuseid, miks Putin oma jalgu nõnda liigutada võib – rahutute jalgade sündroomist ja stressist kuni Parkinsoni tõveni. Selgust pole seni saadud ja Kreml on presidendi tervisemuresid järjepidevalt eiranud.

Jaga
Kommentaarid