Soome sotsiaaldemokraatide kogunemisel ütles Marin, et oleks põhjust ellu viia lühendatud tööaja eksperiment, vahendab Ilta-Sanomat. Ta selgitas, et liiga paljud inimesed on oma tööga kurnatud ning murettekitavalt on levimas vaimse tervisega seotud haiguslehtede võtmine ning töövõimetus. Ta lisas, et vaimse tervise probleemid ja läbipõlemine tabab ennekõike nooremaid töötajaid. „Soovime, et töötajatel oleks õigus tõelisele vabale ajale. Ilma surveta olla tööandjale kogu aeg kättesaadav.“

Veebruaris märkis sotside aseesimees Matias Mäkynen, et võiks korraldada suuremahulise neljapäevase töönädala proovikatse. Täna partei esimees Marin siiski ei täpsustanud, mis ta lühendatud tööaja all silmas peab.

Mõne aasta eest tõi ta lauale idee, et töönädala pikkus võiks olla neli päeva või alternatiivina oleks tööpäeva pikkus kuus tundi.

Eestis on lühendatud töönädala mõttega enim flirtinud SDE. 2021. aasta kohalike valimiste eel oli Tallinna puhul isegi nende programmis kirjas, et tahetaks käivitada neljapäevase töönädala ja kodanikupalga pilootprojektid. Reaalsuses see idee teostunud pole.