„Noorte kasvav entusiasm astuda armeesse on märk noorema põlvkonna vankumatust tahtest hävitada halastamatult sõjahullud, kes teevad viimaseid pingutusi meie väärtusliku sotsialistliku riigi hävitamiseks, ja saavutada rahvusliku taasühinemise suur eesmärk, mis on selge väljendus nende kirglikust patriotismist,“ kuulutati lehes.

Reutersi teatel tuli väide entusiastlike noorte kohta pärast seda, kui Põhja-Korea käivitas neljapäeval oma mandritevahelise ballistilise raketi Hwasong-17 vastuseks käimasolevatele USA ja Lõuna-Korea sõjalistele õppustele.

Põhja-Korea tulistas raketi neljapäeval Korea poolsaare ja Jaapani vahelisse merre mõned tunnid enne, kui Lõuna-Korea president lendas Tokyosse tippkohtumisele arutama võimalusi, kuidas võidelda tuumarelvastatud Põhja-Korea vastu.

Põhja-Korea ballistilised raketid on ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonide järgi keelatud, mistõttu Souli, Washingtoni ja Tokyo valitsused mõistsid raketi käivitamise hukka.

Lõuna-Korea ja Ameerika Ühendriikide väed alustasid esmaspäeval 11 päeva kestvat ühisõppust „Freedom Shield 23“. Õppus toimub mahus, mille sarnast pole nähtud 2017. aastast saati, et astuda vastu Põhja-Korea kasvavale ohule.

Põhja-Korea juht Kim Jong Un süüdistas Lõuna-Korea ja USA õppust riikidevaheliste pingete kasvamises.