„Moskva hindab kõrgelt Hiina juhtkonna tasakaalustatud seisukohta,“ sõnas Ušakov Vene väljaandele TASS.

„Venemaa ja Hiina on rahul oma kõrgeimal tasemel suhetega, mis jätkuvalt arenevad, ja Xi Jinpingi visiit Moskvasse annab neile uue tõuke,“ lisas Ušakov.

Lisaks kavatsevad mõlemad riigijuhid kirjutada artiklid Venemaa ja Hiina vaheliste suhete teemal, vahendab TASS. Kirjutised avaldatakse Vene ja Hiina ajalehtedes. Ušakovi sõnul annavad artiklid vahetult enne kõnelusi olulise signaali.

Ušakov ütles, et ei tea, mida Xi kirjutada plaanib, kuid Putin räägib tema sõnul lisaks Vene-Hiina suhetele „riikide lähenemisest Ukraina küsimusele“.

Riigijuhid plaanivad kohtumisel arutada ka Vene-Hiina koostööd rahvusvahelisel areenil. Eeldatavasti allkirjastavad Putin ja Xi mitmeid olulisi kahepoolseid dokumente.

Xi on Venemaa rünnaku algusest saati Putiniga nii virtuaalselt kui silmast-silma mitu korda vestelnud, kuid Ukraina president Zelenskõi pole Hiinalt ühtegi kõnet saanud. Riigijuhid kuulutasid eelmise aasta veebruaris, kui Venemaa president külastas Pekingi taliolümpia avatseremooniat, oma „piirideta“ sõprust.

Xi juhtimise all on Hiina ka keeldunud hukka mõistma Venemaa invasiooni Ukrainas. Õigupoolest pole riik seda invasiooniks nimetanudki, vaid süüdistanud NATOt konflikti provotseerimises ja võimendanud Kremli esitatud valeinformatsiooni.