Põhja prefektuuri Lääne-Harju jaoskonna menetlustalituse juht Raigo Prants sõnas Delfile, et politsei teeb omalt poolt kõik, et antud teo toimepanija avastada.

„Eile sündmuskohale reageerinud politseipatrull kuulas kohapeal üle sõidukiomaniku ehk Liisa-Ly Pakosta ja fikseeris sõidukile tekitatud kahjud. Samuti selgus, et tegemist oli korduva juhtumiga – veebruarikuus olevat sõidukilt osaliselt maha tõmmatud valmisreklaam,“ märkis Prants.

„Eestis peab saama elada nii, et oma rahumeelse arvamuse väljaütlemise pärast ei tule keegi sind füüsiliselt ründama, su maja aknaid sisse lööma või su vara lõhkuma. Eestis peab saama elada nii, et oma poliitilise seisukoha väljaütlemise tulemuseks ei ole pea otsast lendamine,“ kirjutas Pakosta sotsiaalmeedias, viidates lõhkujate kätetööle.

„Jah, ma olen öelnud, et Erakond Eesti 200 toetab vaenukõne definitsiooni täiendamist ilma laialivalgumisteta selliselt, et vaenukõne on ka avalik vihkamisele, vägivallale või diskrimineerimisele õhutamine, mis on suunatud rühmade vastu ja mis toob kaasa selge ohtu avalikule korrale. Jah, olen lisanud, et sõnavabaduse kaitseks defineerime selgemalt sätte mõisted,“ jätkas Pakosta. „Aga sina, kes sa murdsid mu koduaia väravast sisse ja rikkusid ära mu sügaval tagahoovis seisnud auto, oled piinlikult arg. Olnuks sul julgust, kutsunuks sa mind olulisel teemal kasvõi avalikult väitlema.“

Pakosta rõhutas, et vahejuhtum teda ei hirmuta, vaid annab hoopis jõudu juurde. „Aga minu pere ja kodu jäta rahule,“ lisas ta.

Pakosta tänas PPAd väga asjatundliku reageerimise eest.