Seaduse vastuvõtmise poolt olid presidendi erakonna PAS rahvaesindajad, kellel on parlamendis enamus.

Vastu oli kommunistide ja sotsialistide fraktsioon. Moldova väljaande NewsMaker teatel tegi opositsioon ettepaneku seaduseelnõu päevakorrast välja arvata, aga see hääletati maha.

Kommunistid ja sotsialistid panid välja ka mitu loosungit: „Moldova konstitutsioon: Moldova, moldovalased, moldova keel“ ja „Rahvas on suveräänne. PAS on türann“.

PAS esitas seaduseelnõu 27. veebruaril. See nägi ette konstitutsioonikohtu 2013. aasta otsuse täideviimist. Otsuses öeldi, et „moldova keel“ tuleb konstitutsioonis „rumeenia keeleks“ muuta.

Konstitutsioonikohus leidis, et Moldova iseseisvusdeklaratsioon, milles öeldakse, et riigikeel on rumeenia keel, on konstitutsioonist üle. Praegu on konstitutsioonis kirjutatud, et riigikeel on „moldova keel ladina tähestiku alusel“. Konstitutsioonikohtu otsusel oli kohustav jõud, aga parlament ei olnud seni seda täitnud.

PAS-i ettepanekut toetas Moldova teaduste akadeemia, mis teatas oma avalduses, et seaduse vastuvõtmine teeb lõpu „lõpmatule vaidlusele selles küsimuses ja kõigile spekulatsioonidele, mida esitatakse juba aastakümneid“.