Eraraadiojaam RMF24 teatas eile, et Poola sisejulgeolekuagentuur ABW vahistas kuus inimest, kes olid väidetavalt osa Vene spioonivõrgustikust, mis tundis muu hulgas huvi Poola raudteede vastu ja võis kavandada sabotaažiakte, vahendab Poola Raadio.

Grupp keskendus väidetavalt relvasaadetistele Ukrainasse.

Poola siseminister Mariusz Kamiński teatas täna, et vahistatud on üheksa inimest.

„Ma tahaksin rõhutada ABW töötajate saavutatud suurt edu, sest kogu spioonivõrgustik paljastati,“ ütles Błaszczak.

„See on kahtlemata tõend, et Poola teenistused töötavad väga efektiivselt meie riigi julgeoleku heaks,“ lisas Błaszczak.

RMF24 teatel on vahistatud pärit Poolast idas asuvatest riikidest ja töötasid Vene luure heaks.

Spioonidel olid varjatud kaamerad tähtsatel raudteeliinidel, peamiselt Poola kaguosas asuvas Podkarpacie vojevoodkonnas.

Osa kaameratest leiti Rzeszów-Jasionka lennuvälja lähedalt, mis on Ukrainasse veetavate relvade ja laskemoona tähtis transiidipunkt.

Valgevene riiklik uudisteagentuur BelTA nimetas valeuudiseks Poola meedia teateid, et vahistatute hulgas on Valgevene kodanikud.

BelTA teatel ei ole 1994. aastal sündinud Vladislav Posmitjuhhal, 2004. aastal sündinud Maria Medvedeval ja 1971. aastal sündinud Nikolai Moskalenkol mingit pistmist eriteenistuste ega õiguskaitseorganitega.

„Posmitjuhha ja Medvedeva on minskilased. Medvedeval täitus just 18 aastat. Posmitjuhha on sotsiaalmeedia järgi otsustades tavaline noormees. Moskalenko on üldse Lvivist,“ teatas BelTA.

Jaga
Kommentaarid