Portaali allikate sõnul olid kõik isikud pärit „teiselt poolt idapiiri“. Seoses uurimisega kuulutati välja häireolukord raudteedel ja kriitilise tähtsusega taristuobjektide juures.

Vahistamised toimusid pärast seda, kui erinevate maanteede ja raudteede äärest avastati peidetud jälgimiskaamerad, mis tegelesid liikluse jälgimisega. Eelkõige puudutas jälgimine Ukraina piiri ääres asuvat Podkarpackie vojevoodkonda ja eriti Jasionka lennuvälja ümbrust, mis on Lääne poolt Ukrainale saadetava relvaabi peamiseks vahepeatuseks. Kaameraid leiti ka teistest riigi piirkondadest.

Sõjaväe vastuluure endine juht Maciej Matysiak ütles RMF-ile, et vahistatute peaülesandeks oli infokogumine, ent võimalik on ka see, et nad kavandasid sabotaažiakte. Matysiaki sõnul huvitavad Vene luuret nii Lääne sõjalise abi üksikasjad, ešelonide sõidugraafikud kui ka turvameetmed. Vastavat infot saab edaspidi kasutada ka sabotaaži- ja diversiooniaktideks. Eksluuraja tõi paralleeliks Tšehhis 2014. aastal toimunud laskemoonaladude plahvatused.



Jaga
Kommentaarid