Koalitsioonikõnelused jätkuvad täna regionaalarengu, maaelu ja majanduse teemadega. Teisipäeval leppisid erakonnad kokku, et Ida-Virumaale tuleb valitsuse esindaja koht.

„See on kokkulepe selle ideega, et Ida-Virumaale rohkem tähelepanu pöörata. Sellest on hästi palju räägitud ja näeme ka seda julgeoleku ja valimiste kontekstis. Lisaks on inimesed seal sellest palju rääkinud, et investeeringuid on vähe tulnud. Võib-olla on vähe informatsiooni valitsuse juurde jõudnud, et seda kõike parandada,“ ütles Läänemets.

Läänemetsa sõnul pole veel räägitud, kes sinna läheb. Otsus langetatakse siis, kui aeg on käes.

Miks otsustasid erakonnad sellise koha luua ning millist eesmärki see täidab? Läänemets ütles, et eesmärk on peamiselt Ida-Virumaad arendada.

„Et inimesed tunneksid seal [end hästi], et töötasud tõuseks, ettevõtlus areneks ning õiglane üleminek läheks paremini ja inimesed mõistaksid ning oleksid sellega kaasas. Võib-olla mõnikord on mõistlik, et on keegi, kes on kohapeal see otsetoru valitsuse ja selle piirkonnaga, et need otsused läheksid kiiremini.“

Läänemets lisas, et regionaalpoliitikaga seotud teemade arutamisega on erakonnad poole peal.

„Väga paljud regionaalarenguküsimused on tegelikult mõne konkreetse valdkonna küsimused, me neid rääkisime ja oleme kokku leppinud, et kui nüüd nende valdkondade juurde jõuame, siis tuleme uuesti tagasi. Kas räägime transpordist, mis on seal majanduse all, või räägime üürielamute ehitamisest ja korterelamute renoveerimisest – nad on teistes teemaplokkides ka,“ sõnas Läänemets.