Wagneri terroriorganisatsiooniks kuulutamise resolutsiooni, mille esitas seimi rahvusliku julgeoleku ja kaitsekomitee esimees Laurynas Kasčiūnas, toetas täna 117 seimi liiget, vahendab Leedu Delfi.

Dokumendis mõistis seim otsustavalt hukka igasuguste Vene võimude toetusel moodustatud palgasõdurite rühmituste kasutamise agressioonikuritegude toimepanemiseks Ukrainas.

Resolutsioon võeti vastu, võttes arvesse seda, et Wagneri palgasõdurid panevad toime süstemaatilisi ja raskeid agressioonikuritegusid: tapavad ja piinavad Ukraina tsiviilelanikke ning pommitavad elumaju ja muid tsiviilobjekte, mis on samaväärne terrorismiga.

„Erasõjafirma Wagner, mille on asutanud Vene Föderatsiooni presidendile Vladimir Putinile lähedane ärimees Jevgeni Prigožin, on Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide sanktsioonide all sekkumise eest välisriikide demokraatlikesse protsessidesse ja Kremli imperialistlike ambitsioonide realiseerimisele kaasaaitamise eest ning on Vene võimude varjatud relv, mis saab Vene Föderatsiooni valitsuselt tasuta sellist sõjatehnikat nagu raketikompleksid Grad ja soomukid, kasutab Venemaa sõjalist infrastruktuuri ning firma võitlejaid õpetab välja Vene Föderatsiooni luure peavalitsus,“ öeldakse resolutsioonis.

„Selle resolutsiooniga teatame me selgelt, et terroriorganisatsioon Wagner ei ole erafirma, vaid Vene võimude varjatud instrument, mida kasutatakse ukrainlaste genotsiini toimepanemiseks,“ ütles Kasčiūnas.

Resolutsioonis juhitakse tähelepanu samuti sellele, et Wagner on sanktsioonide all ka kuritegude eest Kesk-Aafrika Vabariigis, Sudaanis ja Malis.